Het Elde College & Logistiekelingen

Het Elde College in Schijndel en Sint Michielsgestel staat voor goede resultaten, persoonlijke aandacht en uitdagend onderwijs. Bij het Elde College vinden ze het belangrijk dat de leerlingen leren met plezier en hun talenten maximaal kunnen ontwikkelen.

Het Elde College gaat daarbij uit van het volgende mensbeeld: elk mens is uniek én vanwege zijn mens-zijn gelijkwaardig aan alle andere mensen. Elk mens is creatief, heeft talenten ontvangen om deze te ontdekken en te ontwikkelen, zelfontplooiing, worden wie je bent. Deze talenten zijn er niet alleen om voor jezelf in te zetten maar zijn ook gericht op de ander, op het algemeen welzijn van de samenleving. Elk mens is onderdeel van die samenleving, we leren van én met elkaar. En elk mens heeft een vrije wil om keuzes te maken én om verantwoordelijkheid te nemen voor deze keuzes. Tenslotte beseffen wij dat geen enkel mens perfect is. We mogen leren van onze fouten, we zijn vergevingsgezind naar elkaar en naar onszelf en zijn altijd op zoek naar vooruitgang en verbetering, het bieden van perspectief.

Dat doen ze met bekwame docenten die experts zijn en oog hebben voor iedere leerling binnen klein opgezette teams en in aparte gebouwen. Het Elde College is een brede school. Dat betekent dat je bij hen terecht kunt voor tweetalig vwo, vwo en havo, voor alle leerwegen binnen het vmbo theoretisch, gemengd, kader en basis en voor praktijkonderwijs.

Vooral die laatstgenoemde afdeling (Praktijkonderwijs) biedt ook veel mogelijkheden voor werken binnen de logistiek. Veel van de leerlingen hebben op een hoger niveau onderwijs dan hun oorspronkelijke advies. Ook gaan ze vlot door de opleiding heen. Tegelijk heeft men een hoog slagingspercentage en daar zijn ze maar wat trots op!
Men realiseert deze resultaten door modern onderwijs aan te bieden, waarbij samenwerking tussen leerlingen wordt gestimuleerd en waar ict op een slimme manier wordt ingezet.

Het Elde College wordt ervaren als een fijne school waar leerlingen en medewerkers in een veilig schoolklimaat kunnen leren en werken. De betrokkenheid is groot en er wordt hard en met hart gewerkt.

Wij bij Logistiekelingen zijn dan ook enorm blij dat we met het Elde College de eerste Vmbo school aan ons kunnen verbinden en we zo de complete leerlijn van basisschool tot aan het Hbo binnen Logistiekelingen vertegenwoordigd hebben.

Dus Elde College heel hartelijk welkom bij Logistiekelingen!